Koning Willem Alexanderstraat 3 - 6245 EH Eijsden - T 043 852 4320
KazerijVerschuren generated by WOWSlider.com
RECEPTEN
Zoekt u een lekker recept voor kerstavond. Of een heerlijk recept voor bij een stevige borrel. Dan bent u hier precies op de juiste plek!

Om u een idee te geven wat er allemaal mogelijk is met onze producten vindt u hieronder de lekkerste recepten gemaakt van onze producten. receptenlijst

DE 'LEIDSE' KAASFONDUE

Boeren 30+ kaas met komijn, dus goed voor de lijn en op ambachtelijke wijze geproduceerd. Deze kaas wordt al sinds de VOC-tijd rondom Leiden gemaakt.
Echt slow food dus!

Aantal personen: 4

VOORBEREIDING

Let er bij het kopen van de Boeren Leidse kaas goed op dat er echte Boeren kaas gekocht wordt. Deze kaas is nog ambachtelijk gemaakt, dus puur zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen.

BEREIDINGSWIJZE

In fonduepan de wijn op matig vuur tot net onder kookpunt verwarmen. Met houten lepel kaas in gedeelten door wijn roeren. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. Knoflook erboven uitpersen. Maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Maizenapapje door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes laten pruttelen tot fondue glad en gebonden is. Jenever en bieslook erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Kaasfondue op rechaud op tafel zetten en stokbrood erbij geven.

BOODSCHAPPENLIJSTJE

  • 600 gram Belegen Boeren Leidse (30+kaas met komijn)
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maizena
  • 2-3 el jonge jenever
  • 1/2 zakje verse bieslook (fijngeknipt)
  • 1 bruin stokbrood (evt in blokjes)
  • Peper

HULPMIDDELEN

  1. Fondue pan
  2. Houtenlepel
  3. Knoflookpers
  4. Rechaud

SERVEERTIP

Gebruik een vers stokbrood of bak thuis een meergranen- of boulognestokbrood af. Naast brood is het ook lekker om beetgare groente in de kaasfondue te dopen, zoals winterwortel, broccoli, bleekselderij, mini-maiskolfjes of fruit zoals bijv. appel.

Copyright